Fujifilm X100VI, hopea

Tuotetunnus (SKU): 16821793 Kategoriat , ,

1 869,00 

Kysy saatavuutta

 • Fujifilm X100VI, hopea
 • X-T5 mallista tuttu 40 megapikselin kenno
 • Sisäinen IBIS kuvanvakaaja, teho 6 aukkoarvoa
 • Nopeampi AF:mukana hahmot tunnistava tarkennus ja GFX 100 II algoritmit
 • Sama 23mm F2 optiikka (kinovastaavuus 35mm) X100V mallista eli hyvä reunapiirto ja kuvanlaatu lähikuvissa
 • Sisäänrakennettu päälle kytkettävä 4 aukon ND-suodin
 • Yhteensopiva WCL laajakulma-adapterin ja TCL-jatkeen kanssa
 • Takanäyttö on nyt kallistuva ja tukee kosketusta, nyt kallistuu edellistä mallia pidemmälle
 • Ainutlaatuinen hybridietsin: optinen etsin, EVF tai näiden yhdistelmä, vaihtaminen onnistuu liipaisimella
 • Retrokamera huimilla videospekseillä:2K 30P ja 4K 30P video, 10bit 4:2:2 tallennus suoraan kortille
 • Kamera on sääsuojattu! Suojaus vaatii suotimen käyttöä.
 • 20 erilaisja ja hyvin kehuttua filmisimulaatiota
 • Parempi akunkesto, jopa 100 kuvaa enemmän (450kpl)
 • Uudistuksista huolimatta vain 2mm paksumpi runko!

 

Fujifilm X100VI, hopea

Fuji X100VI on parannettu ja uudistettu versio palkitusta testimenestyjästä Fujifilm X100V. Parhaasta on siis tehty vielä parempi!

Mukana on sama 35mm kinovastaava optiikka, sääsuojaus, optisen ja elektronisen yhdistävä etsin mutta kameran sisältämä 40 megapikselin kenno on lainattu X-T5 rungosta. Fuji on pitkän tuotekehityksen tuloksena saanut kameraan jopa 6 aukkoarvon tehoisen kuvanvakaajan! Kamera on vain 2mm paksumpi ja muut mitat on samat. Myös automaattitarkennus on uusi ja lainaa ohjelmistot GFX 100 II huippukamerasta ja video-ominaisuudet ovat yllättävän hulppeat.

Uusinta tekniikkaa ja ajatonta muotoilua

FujiFilm X100VI:n uudistukset menevät pintaa syvemmälle, ulkoapäin muotoilu on edellisversiosta tuttu eli hyvin selkeälinjainen ja ajaton. Nappuloissa ja säätimissä on juuri oikea vaste ja mekaanisen laadun tuntee sormissa. Kameran kenno on X-T5 mallista tuttua tekniikkaa eli ihan huipputasoa vieläkin. Tämä 40MP kuvakenno on resoluutioltaan suurin mitä APS-C kennokoossa on tarjolla – millään valmistajalla!

Kennon lisäksi myös prosessori on uusi ja laskentatehon lisäksi myös algoritmit on päivitetty. Fuji X100VI:n algoritmit on koulutettu miljoonilla eri kohdevariaatioilla ja on osin saman kuin GFX 100 II huippumallissa.

Ja tämä näkyy kameran paremmassa kyvyssä tunnistaa kohteet kuten kulkuneuvot (autot, erilaiset lentokoneet, moottoripyörä, pyörä, juna), eläimet (linnut, koirat, hevoset) sekä tietenkin ihmiset (myös maskien ja silmälasien kanssa). Hahmontunnistuksen lisäksi kamerassa on silmät tunnistava tarkennus.

Tarkennuksesta puhuminen menee helposti tekoälystä ja prosessoreista puhuessa teknisesti. Mutta käytännössä X100VI sisältää nopean ja modernin tarkennuksen ja tästä on oikeasti hyötyä kun kuvatessa haluaa reagoida nopeasti tapahtumiin, oli se sitten katukuvausta tehdessä suurkaupungin vilskeessä tai perhejuhlissa juuri sitä oikeaa hymyä ja sommitelmaa etsiessä.

Kennon ympärille on mahdutettu kuvanvakautus. Tämä on hieno saavutus sillä kameran koko on saatu pidettyä todella lähellä aikaisempaa, leveys ja pituus on sama, paksuutta on tullut puoli milliä taakse ja 1.5mm eteen eli yhteensä 2mm. Samat laukut siis käyvät tähän ja X100V malliin jos olet päivittämässä.

Kuvanvakautuksen teho on 6 aukkoarvoa takanäyttöä ja elektronista etsintä käyttäessä ja 5,5 optisella etsimellä. Vakautuksessa käytetään apuna GFX 100 II keskikoon kamerasta tuttua tekniikkaa joka analysoi kuvadataa suoraan kennolta ja tästä johtuu puolen aukon tehonlisäys verrattuna pelkkään kennon liikutukseen optisella etsimellä.

Optinen ja elektroninen etsin?

Kameran suosituin ominaisuus on luultavasti hybridi-etsin, jossa nappulaa painamalla sää käyttöön perinteisen optisen etsimen tai tarkan elektronisen etsimen käyttötarpeen mukaan. Optinen etsin näyttää kuva-alan kokonaan ja näyttäötekniikan ansiosta valotusajat ja rajaus näkyy kuvassa. Rajaus on myös parallaksikorjattu eli näyttää lähikuvissakin tarkasti millainen lopullinen kuva on.

Elektroninen on tarkkuudeltaan 3,6 miljoonaa kuvapistettä. Etsin on ainutlaatuinen ja Fujin lisäksi muista kameroista tällaista ei löydy.

Yllättävän tehokas laite videokuvaukseen

Videokuva tallentuu jopa 6.2K 30P tai 4K 60P -tasoisena. Käytössä on niin laajan sävyalan F-log kuin kauniit sävyt ja videokuvaukseen sopivan loivan tiedoston tekevä Eterna-väriasetus. Lisäksi editointia varten videotiedoston värisyvyys on 10bit 4:2:2 myös muistikortille tallentaessa.

Myös sisäänrakennettu 4 aukon ND-suodin auttaa yllättävän hyvin myös videokuvauksessa oikeden valotusaikojen aikaansaamiseksi. Fuji X100VI sisältää mikrofoniliitännän ja USB-C liittimen kautta saa adapterilla myös kuulokeulostulon äänen tarkkailuun. Fuji ei ole siis lähtenyt säästelemään tai keinotekoisesti rajoittamaan video-ominaisuuksia ja polttovälin mahdollisuuksien mukaan tällä otat erittäin hienolaatuista fiilisvideota reissulta esimerkiksi B-roll käytöön.

Paras kamera on se joka on aina mukana

FujiFilm X100V on ominaisuuksiinsa nähden pienikokoinen kamera. Kamera sujahtaa esimerkiksi isomman talvitakin taskuun tai pieneen laukkuun kätevästi.

Kameran 23mm F2 objektiivi on valovoimainen mutta hyvin pienikokoinen ja jos katsoo kameran yläosasta merkinnän missä kameran kenno sijaitsee huomaa että objektiivi on hieman kuin jäävuori, siitä on vain osa näkyvillä ja melkeinpä puolet sijaitsee kameran sisäpuolella lähellä kennoa ja takaseinää.

Objektiivin kinovastaavuus on noin 35mm eli lievä ja monikäyttöinen laajakulma. Sisällä ja ulkoa kuvatessa saa ympäristöä kuviin mutta toisaalta myös ihmisten kuvaaminen onnistuu hyvin ilman suurempaa vääristymää. Objektiivi päivittyi X100V malliin ja on teräväkuvainen myös reunoilta sekä läheltä kuvatessä. Lähin tarkennus on vain 10cm eli pääset hyvinkin lähelle kohteeseen.

Ja uusi 40 megapikselin kenno tarkoittaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia rajata kuvaa! X100VI on yhteensopiva laajakulma-adapterin ja telejatkeen kanssa mutta runsaaate pikselimäärästä voit tehdä suoraan esimerkiksi 50mm objektiivia vastaavan rajauksen ja kuvan tarkkuus on silti erinomainen. Eli saat monipuolisempaa kuvamateriaalia ilman lisäosien ruuvaamista.

FujiFilmin kameroiden vahvuus on erinomaiset filmisimulaatiot. Fujilla on vuosikymmenten kokemus eri filmeistä ja miten värit käyttäytyvät ja tätä osaamista käytetään myös digipuolella. Kamerassa on periaatteessa presettejä eli valmisasetuksia, X100VI:ssä näiden asetusten määrä on 20 erilaista ja lisäksi löytyy kattavat säädöt kustomointiin rakeisuuden simulointia myöten.

Ideana on tehdä silmää miellyttävää ja korkeatasoista kuvamateriaalia suoraan kamerassa, eli jos haluat nättiä kuvaa suoraan käyttöön on Fuji hieno valinta. Kuvien siirto onnistuu suoraan puhelimeen Fuji uudella XApp-ohjelmistolla langattomasti, myös kameran ohjaaminen ja etälaukaisu onnistuu.

Fuji X100VI on sää ja pölysuojattu kun käytetään adapteria ja suojasuodinta! Suodinadapteriksi käy Fujin mallit tai kolmanen osapuolen valmistamat ja suodin voi olla myös muiden valmistajien 49mm suotimet.

Lisätiedot

Valmistaja

Ominaisuudet

 • Taustavalaistu 26,1 megapikselin APS-C X-Trans CMOS 4 –kenno ilman optista alipäästösuodinta
 • Korkeatasoinen laajakulmaobjektiivi, FUJINON 23mm f/2 (vastaa 35 mm) sisältäen neljän portaan ND-filtterin
 • X-Processor 4 kolme kertaa nopeammalla suoritusnopeudella aiempaan sukupolveen verrattuna
 • Sääsuojattu, kun lisävarusteet adapterirengas ja suojafiltteri ovat asennettu
 • Autofokus 2,6 miljoonalla vaiheentunnistavalla pikselillä, jotka kattavat koko kuva-alueen
 • Valittavat AF-pisteet: 117. Laajennettavissa 425 AF-pisteeseen entistäkin korkeamman tarkkuuden saavuttamiseksi
 • Sarjakuvaus 11 kuvaa/s mekaanisella sulkimella. 20 kuvaa/s sähköisellä sulkimella.
 • Herkkyysalue ISO 160 – 12 800, voidaan lisätä jopa ISO 51 200 ja vähentää ISO 80 asti.
 • Isot ja älykkäät säädöt, mm. joystick AF-pisteen ohjausta varten
 • Kallistettava kosketusherkkä 3 tuuman LCD-näyttö 1 620 000 pisteen resoluutiolla
 • Uusi toiminto AF-alueen rajoittamiseen
 • Hybridietsin – Optinen etsin päällänäkyvällä digitaalisella tiedolla yhdistettynä 3 690 000 pisteen sähköiseen etsimeen sökare
 • Fujifilmin suositut filmisimulointitilat (17 kpl), toimivat niin valokuvauksessa kuin videokuvauksessakin, sisältää myös uudelleenkehitetyn Classic Neg:in
 • Toiminto ”Color Chrome” tuottaa intensiivisiä ja kylläisiä värejä syvemmän ja sävykkäämmän vaikutelman saamiseksi
 • Välkynnänpoisto luo tasaisemman valotuksen esimerkiksi sisätilakuvauksessa, jossa käytössä loisteputkivalaistus
 • Videotallennus DCI tai UHD 4K / 30P 4: 2: 0 8-bittisenä sisäisesti SD-kortille
 • Full-HD-korkeanopeusvideo jopa 120 p
 • Asetus dynaaminen alue videotilassa – DR100% – DR400% (400 % vastaa noin 12 porrasta)
 • Eterna-filmisimulointi elokuvamaisella tyylillä – suuri sävylaajuus hillityllä kontrastilla ja värikylläisyydellä
 • F-Log värinporrastusprofiili videolle
 • Mikrofoniliitäntä (2,5 mm) ja kuulokeliitäntä USB-C
 • USB-lataus
 • Wi-Fi langattomaan kuvansiirtoon ja Bluetooth jatkuvaan, energiatehokkaan yhteyden luomiseen puhelimeen/tablettiin. Mahdollisuus kauko-ohjata kameraa sovelluksella FUJIFILM Camera Remote.

Tekniset tiedot

Model name FUJIFILM X100V
Number of effective pixels 26.1 millions pixels
Image sensor 23.5mm×15.6mm (APS-C) X-Trans CMOS 4 with primary color filter.
Storage media SD memory card (~2GB) /
SDHC memory card (~32GB) /
SDXC memory card (~512GB) UHS-I*1
File format of still image Compliant with Design rule for Camera File system (DCF2.0)
JPEG: Exif Ver 2.3*2,
RAW: 14bit RAW (RAF original format) / RAW+JPEG
Number of recorded pixels L: <3:2> 6240×4160 / <16:9> 6240×3512 / <1:1> 4160×4160
M: <3:2> 4416×2944 / <16:9> 4416×2488 / <1:1> 2944×2944
S: <3:2> 3120×2080 / <16:9> 3120×1760 / <1:1> 2080×2080<Panorama>
L: 2160 x 9600 [Horizontal : 9600 x 1440]
M: 2160 x 6400 [Horizontal : 6400 x 1440]
Lens Type FUJINON single focal length lens
Focal length f=23mm (35mm format equivalent : 35mm)
Max. aperture F2.0
Lens configuration 8 elements in 6 groups (includes 2 aspherical elements)
ND filter Yes (4 stops)
Aperture F2 – F16 1/3EV step (controlled with 9-blade aperture diaphragm)
Focus range Approx. 10cm to infinity / 3.9in. to infinity
Conversion lens WIDE / TELE / OFF
Digital Tele-Converter 35mm*(Nomal), 50mm*, 70mm* *35mm fomat equivalent
Sensitivity Standard Output AUTO1 / AUTO2 / AUTO3 / ISO160~12800 (1/3EV step)
Extended Output ISO80 / 100 / 125 / 25600 / 51200
Exposure control TTL 256-zone metering, Multi / Spot / Average/ Center Weighted
Exposure mode P (Program AE) / A (Aperture Priority AE) / S (Shutter Speed Priority AE) / M (Manual Exposure)
Exposure compensation -5.0EV~+5.0EV 1/3EV step
(Movie: -2.0EV~+2.0EV)
Shutter type Lens Shutter
Shutter speed Mechanical Shutter P mode: 4sec. to 1/4000sec.
A mode: 30sec. to 1/4000sec.
S/M mode: 15min. to 1/4000sec.
Bulb mode: up to 60min.
Electronic Shutter*3 P mode: 4sec. to 1/32000sec.
A mode: 30sec. to 1/32000sec.
S/M mode: 15min. to 1/32000sec.
Bulb mode: 1sec. Fixed
Mechanical + Electronic Shutter P mode: 4sec. to 1/32000sec.
A mode: 30sec. to 1/32000sec.
S/M mode: 15min. to 1/32000sec.
Bulb mode: up to 60min.
Continuous shooting Approx. 11fps (JPEG: 38 frames, Lossless compression RAW: 17 frames, Uncompressed RAW: 17 frames)
Approx. 8.0fps (JPEG: 76 frames, Lossless compression RAW: 18 frames, Uncompressed RAW: 18 frames)
Approx. 6.0fps (JPEG: 220 frames, Lossless compression RAW: 21 frames, Uncompressed RAW: 18 frames)
Approx. 5.0fps (JPEG: 458 frames, Lossless compression RAW: 24 frames, Uncompressed RAW: 19 frames)
Approx. 4.0fps (JPEG: endless, Lossless compression RAW: 28 frames, Uncompressed RAW: 20 frames)
Approx. 3.0fps (JPEG: endless, Lossless compression RAW: 34 frames, Uncompressed RAW: 21 frames)
Approx. 30fps [Only electronic shutter, 1.25 x Crop] (JPEG: 29 frames, Lossless compression RAW: 17 frames, Uncompressed RAW: 17 frames)
Approx. 20fps [Only electronic shutter, 1.25 x Crop ] (JPEG: 79 frames, Lossless compression RAW: 17 frames, Uncompressed RAW: 17 frames)
Approx. 20fps [Only electronic shutter] (JPEG: 32 frames, Lossless compression RAW: 17 frames, Uncompressed RAW: 17 frames)
Approx. 10fps [Only electronic shutter, 1.25 x Crop] (JPEG: 153 frames, Lossless compression RAW: 18 frames, Uncompressed RAW: 18 frames)
Approx. 10fps [Only electronic shutter] (JPEG: 81 frames, Lossless compression RAW: 18 frames, Uncompressed RAW: 18 frames)
Approx. 8.0fps [Only electronic shutter, 1.25 x Crop] (JPEG: 90 frames, Lossless compression RAW: 18 frames, Uncompressed RAW: 18 frames)*Recordable frames depends on recording media
*Speed of continuous shooting depends on shooting environment and shooting frames
Auto bracketing AE Bracketing (Frames: 2, 3, 5, 7, 9 Step: by 1/3EV step, up to ±3EV steps)
Filmsimulation bracketing (Any 3 types of film simulation selectable)
Dynamic Range Bracketing (100%, 200%, 400%)
ISO sensitivity Bracketing (±1/3EV, ±2/3EV, ±1EV)
White Balance Bracketing (±1, ±2, ±3)
Focus Bracketing (AUTO, MANUAL)
Focus Mode Single AF / Continuous AF / MF
Type Intelligent Hybrid AF (TTL contrast AF / TTL phase detection AF)
Low-light Performance Contrast: -2.0EV
Phase Detection: -5.0EV
AF frame selection Single point AF: EVF / LCD: 13×9 / 25×17 (Changeable size of AF frame)
Zone AF: 3×3 / 5×5 / 7×7 from 117 areas on 13×9 grid
Wide/Tracking AF: (up to 18 area) *AF-S: Wide / AF-C: Tracking
All
White balance Automatic Scene recognition / Custom1~3 / Color temperature selection (2500K~10000K) /
Preset: Daylight, Shade,
Fluorescent light (Daylight), Fluorescent light (Warm White), Fluorescent light (Cool White), Incandescent light,
Underwater
Self-timer 10sec. / 2sec.
Interval timer Shooting Yes (Setting: Interval, Number of shots, Starting time)
Flash Auto flash [Super Intelligent Flash]
Effective range: (ISO 1600) approx. 30cm – 7.4m/1.0ft. – 24.3ft.
Guide Number: approx. 4.4 (ISO100・m)
Mode TTL MODE (Flash Auto, Standard, Slow Sync.), Manual, Commander, OFF
Sync. Mode 1st Curtain, 2nd Curtain
Red eye removal FLASH + REMOVAL, FLASH, REMOVAL, OFF
Hot shoe Yes (Dedicated TTL Flash compatible)
Viewfinder
(Hybrid viewfinder)
OVF Reverse Galilean viewfinder with electronic bright frame display
Coverage of frame area v.s. capturing area: approx. 95%
Magnifications approx x0.52
EVF 0.5 inch approx. 3.69 millions dots OLED Color Viewfinder (4:3)
Coverage of viewing area vs. capturing area: approx. 100%
Eyepoint: approx. 16.8mm (from the eyepiece lens), Diopter adjustment: -4~+2m-1
Magnification: 0.66× with 50mm lens (35mm equivalent) at infinity and diopter set to -1m-1
Diagonal angle of view: approx. 32° (Horizontal angle of view: approx. 27°)
Built-in eye sensor
LCD monitor 3.0 inch, aspect ratio 3:2
approx.1.62 millions dots tilting touch screen color LCD monitor(approx. 100% coverage)
Movie recording File format
File size
Frame rate
Recording time
Format: MOV, Compression: MPEG-4 AVC/H.264
Audio: Linear PCM / Stereo sound 2ch / 24bit / 48KHz sampling
[DCI 4K (4096×2160)] 29.97p/25p/24p/23.98p, 200Mbps/100Mbps, up to approx. 10min
[4K (3840×2160)] 29.97p/25p/24p/23.98p, 200Mbps/100Mbps, up to approx. 10min
[Full HD (2048×1080)] 59.94p/50p/29.97p/25p/24p/23.98p, 200Mbps/100Mbps/50Mbps, up to approx. 15min.
[Full HD (1920×1080)] 59.94p/50p/29.97p/25p/24p/23.98p, 200Mbps/100Mbps/50Mbps, up to approx. 15min.
[Full HD (1920×1080) High speed rec.] 120p/100p, 200Mbps(recording), up to approx. 6min.*For recording movies, use a SD memory card with UHS Speed Class 3 or higher.
*Although movie recording will continue without interruption when the file size reaches 4GB, subsequent
Film Simulation mode 17 modes (PROVIA/Standard, Velvia/Vivid, ASTIA/Soft, Classic Chrome, PRO Neg.Hi, PRO Neg.Std, Black & White,
Black & White+Ye Filter, Black & White+R Filter, Black & White+G Filter, Sepia, ACROS, ACROS+Ye Filter, ACROS+R Filter, ACROS+G Filter, ETERNA/Cinema, Classic Neg)
Monochromatic Color
Clarity setting ±5 steps
HDR mode AUTO, 200%, 400%, 800%, PLUS
Grain Effect Roughness: STRONG, WEAK, OFF / Size: LARGE, SMALL
Color chrome effect STRONG, WEAK, OFF
Color chrome Blue STRONG, WEAK, OFF
Dynamic range setting Still: AUTO, 100%, 200%, 400%
ISO restriction (DR100%: No limit, DR200%: ISO320 or more, DR400%: ISO640 or more)
Movie: 100%, 200%, 400%
ISO restriction (DR100%: No limit, DR200%: ISO320 or more, DR400%: ISO640 or more)
Advanced filter Toy camera, Miniature, Pop color, High-key, Low-key, Dynamic tone, Soft focus,
Partial color (Red / Orange / Yellow / Green / Blue / Purple)
Wireless transmitter Standard IEEE802.11b/g/n (standard wireless protocol)
Encryption WEP / WPA / WPA2 mixed mode
Access mode Infrastructure
Bluetooth® Standard Bluetooth Ver 4.2 (Bluetooth low energy)
Operating frequency (Center frequency) 2402 – 2480MHz
Terminal Digital interface USB Type-C (USB3.1 Gen1)
HDMI output HDMI Micro connector (Type D)
Other Microphone / shutter release input: ø2.5mm
Power supply NP-W126S Li-ion battery (included)
Battery life for still images*4 Approx. 350 / 420 frames (EVF / OVF Normal Mode)
Actual battery life of movie capture*4
※Face detection is set to OFF
[4K] approx. 45min. (29.97p)
[Full HD] approx. 50min. (59.94p)
Continuance battery life of
movie capture*4
※Face detection is set to OFF
[4K] approx. 55min. (29.97p)
[Full HD] approx. 75min. (59.94p)
Dimensions (W) 128.0mm × (H) 74.8mm × (D) 53.3mm /
(W) 5.04in × (H) 2.94in × (D) 2.10in (minimum depth 32.7mm/1.29in)
Weight Approx. 478g / 16.9oz (including battery and SD memory card)
Approx. 428g / 15.1oz (excluding battery and SD memory card)
Operation Environment Operating Temperature 0°C~+40°C / 32°F~104°F
Operating Humidity 10%~80% (no condensation)
Starting up period Approx. 0.5sec.
Accessories included Li-ion battery NP-W126S, USB cable (type A to C), Lens cap, Hot shoe cover, Metal strap clip, Clip attaching tool,
Protective cover, Shoulder strap, Owner’s manual

*1 Please see the Fujifilm website to check SD memory card compatibility.

*2 Exif 2.3 is a digital camera file format that contains a variety of shooting information for optimal printing.

*3 The Electronic Shutter may not be suitable for fast-moving objects. Flash can not be used.

*4 Approximate number of frames or movie recording time that can be taken with a fully-charged based on CIPA Standard.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Fujifilm X100VI, hopea”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *